nybjtp
Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

Fetufa'aiga malamalama meafaitino Polymer

1. Ituaiga tuai o mea polymer

Polymer meafaitino i le faagasologa o le gaosiga, teuina ma le faaaogaina, ona o le gaioiga atoatoa o mea i totonu ma fafo, o ona meatotino e faasolosolo malie lava ona leaga, o lea o le leiloa mulimuli o le aoga aoga, o lenei mea e aʻafia i le matua o mea polymer.

O lenei mea e le gata e mafua ai le faʻaumatia o punaoa, ae e oʻo lava i faʻalavelave sili atu ona o lona faʻaletonu o galuega, ma le faʻaleagaina o mea e mafua mai i lona matua e ono faʻaleagaina ai le siosiomaga.

Ona o ituaiga polymer eseese ma tulaga eseese o le faʻaaogaina, o loʻo i ai tulaga tuai ma uiga.I se tulaga lautele, o le matua o mea polymer e mafai ona faʻavasegaina i ituaiga e fa o suiga:

Suiga i foliga vaaia

O lo'o i ai stains, blotches, laina siliva, ta'e, aisa, pauta, lauulu, warping, fisheye, maanuminumi, fa'aiti'i, mu, fa'alavelave fa'apitoa ma suiga i le lanu mata.

Suiga i mea totino

E aofia ai le solubility, fulafula, rheological properties ma le malulu, faʻafefe vevela, faʻafefe vai, faʻaogaina o le ea ma isi meatotino o suiga.

Suiga i mea tau masini

Malosiaga faʻamalosi, malosi punou, malosi faʻafefe, malosi aʻafiaga, faʻalautelega, faʻamalologa faʻalavelave, ma isi.

Suiga i mea tau eletise

E pei o le tetee i luga, voluma tetee, dielectric faifai pea, eletise male malosi suiga.

2. O mea e mafua ai le matua o mea polymer

Ona i le polymer processing, o le faagasologa o le faaaogaina, o le a aafia i le vevela, okesene, vai, malamalama, microorganism ma mea tau le siosiomaga e pei o vailaau ala o le tuufaatasiga o lona tuufaatasiga kemikolo ma fausaga e mafai ona maua ai se faasologa o suiga, o se uiga leaga faaletino, e pei o. e pei o lauulu malō, malepelepe, pipii, fa'alilolilo, leiloa le malosi ma isi mea, o nei suiga ma le mea na tupu ua ta'ua o le matua.

O le polymer maualuga i lalo o le gaioiga o le vevela poʻo le malamalama o le a fausia ai ni meaola fiafia, pe a maualuga le malosi, o le filifili mole mole o le a malepe e fausia ai faʻamalosi saoloto, e mafai e faʻamaʻi saoloto ona fausia se filifili filifili i totonu o le polymer, faʻaauau pea ona faʻaleagaina, e mafai foi ona mafua ai. feso'ota'iga.

Afai o loʻo iai le okesene poʻo le osone i totonu o le siʻosiʻomaga, o se faasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoina e fausia ai le hydroperoxides (ROOH), lea e mafai ona faʻasolosolo atili i vaega carbonyl.

Afai o loʻo i ai faʻamaʻi uʻamea faʻamalosi i totonu o le polymer, poʻo uʻamea uʻamea e pei o le kopa, uʻamea, manganese ma cobalt e faʻafeiloaʻi i totonu o le polymer i le taimi o le gaosiga ma le faʻaaogaina, o le a faʻavaveina le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le polymer.

3. Metotia o le anti-matua o mea polymer

I le taimi nei, o auala autu e faʻaleleia ma faʻaleleia ai mea faʻamaʻi tuai o mea polymer e faʻapea:

O le matua o mea polymer, aemaise lava le matua o le photooxygen, e amata muamua mai luga o le mea poʻo le oloa, faʻaalia e pei o le lanu, paʻu, taʻe, paʻu iila, ona faasolosolo malie atu lea i totonu.

O oloa manifinifi e sili atu ona le manuia muamua nai lo oloa mafiafia, o lea e mafai ai ona faʻalauteleina le ola tautua o oloa e ala ile mafiafia o oloa.

Mo mea faigofie e matua matutua, e mafai ona ufiufi i luga poʻo le faʻapipiʻiina i se vaega o le lelei o le tau, poʻo le pito i fafo o le oloa tuʻufaʻatasia faʻapipiʻi o mea lelei o le tau, ina ia faʻapipiʻi le pito i luga o le oloa i luga o se laulau. o le vaega puipui, ina ia faatuai ai le faagasologa o le matua.

I le faagasologa o le tuʻufaʻatasiga poʻo le sauniuniga, o le tele o meafaitino e iai foi le faʻafitauli o le matua.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga o le vevela i le faʻagasologa o le polymerization, le matua o le okesene vevela i le faagasologa o le gaosiga ma isi.E tusa ai, o le aʻafiaga o le okesene e mafai ona faʻaitiitia e ala i le faʻaopoopoina o masini deoxygenation poʻo masini vacuuming i le polymerization poʻo le faagasologa o gaioiga.

Ae ui i lea, o lenei metotia e mafai ona naʻo le faʻamautinoaina o le faʻatinoga o meafaitino i totonu o le fale gaosimea, ma o lenei metotia e mafai ona faʻatinoina naʻo le puna o le sauniuniga o meafaitino, e le mafai ona foia lona faʻafitauli matua i le faagasologa o le toe gaosia ma le faʻaaogaina.

O loʻo i ai vaega e matua faigofie lava le matua i le fausaga mole o le tele o mea polymer, o lea e ala i le molecular structure design of material, sui vaega e le faigofie ona matutua ma vaega e faigofie ona matutua e masani ona faia se aafiaga lelei.

Poʻo le faʻaofiina o vaega faʻatino poʻo fausaga faʻatasi ai ma le faʻatupuina o le matua i luga o le filifili polymer molecular e ala i le faʻapipiʻiina poʻo le copolymerization auala, faʻapipiʻiina le mea lava ia ma le lelei tele o galuega faʻaleagaina, o se auala e masani ona faʻaaogaina e tagata suʻesuʻe, ae o le tau e maualuga, ma e le mafai ona ausia le gaosiga tele ma le faʻaaogaina.

I le taimi nei, o le auala lelei ma le auala masani e faʻaleleia ai le matua tetee o mea polymer o le faʻaopoopoina lea o mea faʻapipiʻi anti-matua, lea e faʻaaogaina lautele ona o lona tau maualalo ma e le manaʻomia le suia o le gaosiga o loʻo i ai nei.E lua auala autu e faʻaopoopo ai nei mea faʻapipiʻi tuai:

Faʻaopoopoga tuusaʻo o mea faʻapipiʻi: faʻapipiʻi faʻapipiʻi (pauta poʻo vai) ma resin ma isi mea mata e faʻafefiloi saʻo ma faʻavevesi pe a maeʻa le extrusion granulation poʻo le tui tui, ma isi. fale gaosi tui.

Anti-aging masterbatch faʻaopoopoga metotia: I tagata gaosi oloa e maualuga atu manaʻoga mo le lelei o oloa ma le mautu lelei, e sili atu ona masani le faʻaopoopoina o le masterbatch anti-matua i le gaosiga.

Anti-matua masterbatch e talafeagai resin e pei o le ave taavale, fefiloi ma le tele o aoga anti-matua faaopoopo, ona e ala i masaga-screw extruder co-extrusion granulation, o lona aoga aoga o loo taoto i le anti-matua faaopoopo i le faagasologa o le saunia masterbatch muamua faatino. le taape, ua tuai i le faagasologa o meafaitino, sui anti-matua maua taape lona lua, Ina ia ausia le faamoemoega o le faataapeapeina toniga o auxiliary i le matrix mea polymer, e le gata ina ia mautinoa le tulaga lelei o le mautu oloa, ae ia aloese foi mai. eleelea o le pefu i le taimi o le gaosiga, faia le gaosiga sili atu lanu meamata ma le puipuiga o le siosiomaga.


Taimi meli: Aukuso-17-2022